Ure
Før du vælger dit nye ur er det vigtigt at du gennemlæser denne side grundigt, så du får netop det ur, der opfylder dine behov.
Materialer:
Langt de fleste ure bliver fremstillet i stål, da det er holdbart, allergivenligt og ikke ændrer udseende. Bemærk at guldfarvede stålure har fået en overflade, som med tiden kan blive slidt af, så stålfarven nedenunder kommer frem.
Titanium er også et rigtigt godt materiale til fremstilling af ure. Titanium er let, utroligt stærkt og 100% allergivenligt. I dag fås titaniumure både i det klassiske, let mørke, matte look eller i en blankpoleret udgave, så det ligner poleret stål.
Ure fremstillet i plastik er dejligt lette, men desværre kan de nemmere gå i stykker eller få revner end ure af stål eller titanium.
Keramik er et let og lækkert glat materiale. Det er utroligt hårdt men samtidig også noget skørt. I ur-fremstilling bliver det ofte kombineret med ståldele, så det ikke er så modtageligt over for stød. Keramikurets overflade er så hård, at den næsten er umulig at ridse - men taber du uret på et hårdt underlag, kan det godt risikere at gå i stykker.
Glas:
Mineralglas er et almindeligt glas som typisk er overfladebehandlet så det er sværere at ridse.
Safirglas er fremstillet af syntetisk safir, som er næsten umuligt at ridse. Dog kan det stadig smadre hvis man skulle være uheldig at ramme lige på.
Plastikglas er lidt sejere end de andre typer glas, det vil sige at det er sværere at smadre, men til gengæld er det meget mere modtageligt for ridser.
Vandtæthed:
De fleste ure er vandtætte i et eller andet omfang. At der står 50 m på skiven, betyder ikke at du kan dykke 50 meter ned, men at uret kan klare et tryk det svarer dertil. Vi har valgt at bruge betegnelsen ATM (atmosfærisk tryk) da den er nemmere at gennemskue.
3 ATM/5 ATM (kan også hedde 30 eller 50 meter) er vandafvisende overfor regnvejr, håndvask og lignende.
10 ATM (100 meter) er vandtæt og kan bruges i bad, til overfladedykning og svømmehal.
20 ATM (200 meter) kan bruges til dykning på større dybder.